Sve vijesti po datumu objave


Reprezentacija

23.09.2022. Zagreb
Sastav reprezentacije za Svjetsko prvenstvo 10m, 25m, 50m i 300m - Kairo 2022

 

Poštovane članice,

Temeljem odluke Izvršnog odbora HSSa na 26. elektronskoj sjednici održanoj od 02.08.2022. godine, potvrđen je sastav reprezentacije koja će nastupiti na Prvenstvu Svijeta zračnim i malokalibarskim oružjem u Kairu, Egipat od 12. do 25. listopada 2022. godine.

Stručna služba

 


Iz organizacija u sustavu sporta

20.09.2022. Zagreb
Podsjetnik o upisima i početku nastave - program usavršavanja za trenera streljaštva
Poštovani/e,
 
Podsjećamo da će sljedeći petak (30.9.2022.) Sportsko učilište održati upise i početak nastave programa usavršavanja za trenere streljaštva u disciplinama puške i pištolja. 
 
Molimo zainteresirane kandidate koji se još nisu prijavili da pošalju ispunjenu Prijavnicu-upisnicu u najkraćem mogućem roku.
Program i prijavnice nalaze se na poveznicama niže.
 
NAPOMENA: Uvjet upisa u Program usavršavanja je prethodno završeni program osposobljavanja.
 
Stručna služba

S domaćih natjecanja

19.09.2022. Zagreb
Prvenstvo Hrvatske 100m serijska VK puška i PAP - PRAVA NASTUPA !!!

 

Nakon održanih županijskih natjecanja u gađanju 100m serijskom VK puškom 7.9 i 100m serijskom poluautomatskom puškom 7.62, na poveznici dolje nalazi se popis prava nastupa za Prvenstvo Hrvatske, koje se prema Kalendaru natjecanja održava u Osijeku, 24. i 25. rujna 2022. godine.

 

Stručna služba


Iz organizacija u sustavu sporta

16.09.2022. Zagreb
Podsjetnik o upisima i početku nastave - trener streljaštva
Poštovane članice,
 
Podsjećamo da će sljedeći petak (23.9.2022.) Sportsko učilište održati upise i početak nastave za trenere streljaštva u disciplinama puške i pištolja i za trenere streljaštva u disciplinama letećih meta.
 
Kandidati koji se još nisu prijavili, mole se da isto učine u što kraćem vremenu.
Program i prijavnice nalaze se na poveznicama niže.
 
Stručna služba
 
 
 

Reprezentacija

13.09.2022. Zagreb
Sastav reprezentacije za Svjetsko prvenstvo LM - Osijek 2022

Poštovane članice,
Temeljem odluke Izvršnog odbora HSS-a na 26. elektronskoj sjednici održanoj od 2.8.2022. godine, potvrđen je sastav reprezentacije koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u disciplinama trap i skeet koje se održava od 19.09.-12.10.2022. godine u Osijeku.

Stručna služba


Reprezentacija

12.09.2022. Zagreb
Europsko prvenstvo 25, 50m u Wroclawu

5. rujna 2022. godine u Wroclawu je započelo Europsko prvenstvo u disciplinama na 25m i 50m za pušku i pištolj.

Natjecanje su otvorili juniori u disciplini trostav 3x20 i juniorke u gađanju sport pištoljem.

Najbolji rezultat i plasman ostvarila je Lana Špirelja koja je nakon prvog djela natjecanja držala uvjerljivo prvu poziciju sa 291 krugom, nakon brze paljbe i ukupno 568 krugova Lana se plasirala u finale i osvojila 8. mjesto.

Bravo Lana!

Ovaj vikend su u Wroclawu završila juniorka natjecanja, a sada nastupaju seniori!

Sretno!


Iz organizacija u sustavu sporta

09.09.2022. Zagreb
POZIV na SCforH Međunarodnu konferenciju za sportske saveze i klubove 22.09.2022.

Poštovane članice,

Pozivamo vas na Međunarodnu konferenciju za sportske saveze i klubove: Unapređenje zdravlja kroz sport koja će se održati na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu 22. rujna 2022.

Cilj konferencije je predstaviti europski pokret „Sportski klub za zdravlje“ i pružiti informacije sportskim savezima i klubovima o tome kako unaprijediti dostupnost i kvalitetu zdravstveno-usmjerenih sportskih aktivnosti.

„Sportski klub za zdravlje“ je najveća europska inicijativa za promicanje zdravlja u sportskom okruženju. Financirana je i podržana od strane Europske komisije.

Ulaz na konferenciju i svi sadržaji (uključujući i ručak) su besplatni uz registraciju na poveznici: https://www.eventbrite.com/e/meunarodna-konferencija-za-sportske-saveze-i-klubove-tickets-415813267677

S obzirom da je broj mjesta ograničen, pozivamo vas da se čim prije registrirate. Program konferencije se nalazi u prilogu.


Trenerski kutak

08.09.2022. Zagreb
Obavijest o upisima na preddiplomski stručni studij i specijalistički diplomski studij KINEZIOLOGIJE na Kineziološkom fakultetu u Splitu

Ovim putem Vas želimo obavijestiti da su prijave za upis na preddiplomske stručne studije kineziologije i specijalistički diplomski stručni studij kineziologije na Kineziološkom fakultetu u Splitu u tijeku.

Na Kineziološkom fakultetu u Splitu moguće je upisati jedan od sljedeća četiri preddiplomska stručna studija kineziologije u trajanju od 3 godine (180 ECTS):

1. Kondicijska priprema sportaša

2. Rekreacija i fitnes

3. Kineziterapija

4. Sportski trener (izabranog sporta).

Također, na Kineziološkom fakultetu u Splitu moguće je upisati i specijalistički diplomski stručni studij kineziologije u trajanju od dvije godine (120 ECTS).

Pri upisu na specijalistički diplomski stručni studij kineziologije je također moguće birati između četiri temeljna usmjerenja (kondicijska priprema sportaša, rekreacija i fitnes, kineziterapija, sportski trener (izabranog sporta).

Nastava na predmetnim studijima se izvodi isključivo vikendom (petak, subota, nedjelja) i nije obvezna što čini studiranje mogućim za zaposlene osobe kao i profesionalne sportaše.

Više informacija o uvjetima za upis, prijavama za upis, upisu i samim studijima koji se izvode na Kineziološkom fakultetu možete pronaći na web stranici Fakulteta: https://web.kifst.unist.hr/ ili dobiti putem e-maila ljuzak@kifst.hr .


Reprezentacija

31.08.2022. Osijek
Nova medalja naših letača
Trap tim nastavlja niz osvajanja medalja na velikim natjecanjima
 
Tim na trapu u sastavu Anton Glasnović, Josip Glasnović i Francesco Ravalico osvojili su srebrnu medalju na Prvenstvu Europe u Larnaci. Ulazak u finale i mogućnost za osvajanje zlata izborili su u zadnjoj seriji koju su odgađali gotovo savršeno. Prije te serije bili su na granici raspucavanja za treće i četvrto mjesto, ali njihova zadnja serija je bila dovoljan pritisak za ekipu Velike Britanije i Njemačke, koji su posustali u završnici te su priliku za osvajanje zlata i srebra prepustili hrvatima i talijanima.
U samom finalu talijani su bili nešto koncentriraniji te su osvojili dvoboj i zlatnu medalju, a naš tim je osvojio srebrnu medalju.
 
Dva dana ranije imali smo sjajne rezultate i u pojedinačnom natjecanju. Anton i Francesco imali su izjednačen rezultat, 119, te su njih dvojica uz još dva natjecatelja s istim brojem pogođenih meta raspucavali za jedno mjesto u polufinalu. Najbolji u raspucavanju je bio Anton koji je nastupio u polufinalu i osvojio 7. mjesto.
Nakon raspucavanja Francesco je zauzeo 10. mjesto.
 
Čestitke našim letačima.

Iz ureda Saveza

24.08.2022. Zagreb
Posljednji pozdrav Tomislavu Šepecu

 

S tugom u srcu javljamo svim strijelcima i prijateljima streljaštva tužnu vijest da nas je u 82. godini nakon duge i teške bolesti napustio umirovljeni Glavni tajnik Hrvatskog streljačkog saveza Tomislav Šepec, veliki čovjek, zaljubljenik u sport, osobito u streljaštvo, predani streljački djelatnik, dobitnik niza nagrada između kojih ističemo Nagradu “Franjo Bučar”, Trofej Hrvatskog streljačkog saveza i Nagradu za životno djelo Zagrebačkog športskog saveza.

Od 1. srpnja 1993. do mirovine 2011. godine vršio je dužnost glavnog tajnika Hrvatskog streljačkog saveza u kojem razdoblju su hrvatski strijelci osvojili više od 140 medalja na Olimpijskim igrama, Svjetskim i Europskim prvenstvima,  te Mediteranskim igrama. 

U svom 54-godišnjem sportskom djelovanju Tomislav Šepec obnašao je niz sportskih dužnosti i bio član odbora i tijela koja su radila na razvoju sporta.

Aktivno je sudjelovao u osnivanju Hrvatskog olimpijskog odbora 1991. godine, bio član Odbora za olimpijski program, član Komisije za razvoj športa i Odbora za kategorizaciju sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora, te član Komisije za međunarodne veze Hrvatskog olimpijskog odbora.

Bio je član Izvršnog odbora Zagrebačkog sportskog saveza, potpredsjednik Zagrebačkog sportskog saveza, a od 2004. do 2012. godine i predsjednik ove uvažene sportske zajednice.

Kao član Izvršnog odbora Hrvatskog streljačkog saveza aktivno je sudjelovao u učlanjenju Hrvatskog streljačkog saveza u Europsku streljačku konfederaciju i Međunarodnu streljačku sportsku federaciju. Bio je član Komiteta za pušku Europske streljačke konfederacije i Međunarodne streljačke sportske federacije i član Predsjedništva Europske streljačke konfederacije. Funkciju dopredsjednika Europske streljačke konfederacije vršio je od 2001. do 2009. godine, a predsjednik Komiteta za pušku Međunarodne streljačke sportske federacije i član Administrativnog odbora bio je do 2018. godine.

Nabrajati bismo mogli u nedogled. Ali funkcije padaju u zaborav, a u sjećanju ostaje slika Tomislava Šepeca, velikog čovjeka i prijatelja, zaljubljenika u sport i streljaštvo, predanog streljačkog djelatnika. I na tome mu velika hvala !

Posljednji ispraćaj našeg dragog Tomislava Šepeca bit će u ponedjeljak, 29. kolovoza 2022. godine u 13:20 sati sati na Gradskom groblju Miroševac u Zagrebu.

Počivao u miru !

 

Stručna služba