Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


14.03.2022. Zagreb
Giovanni Cernogoraz srebrni na Svjetskom kupu

Od 8. do 18. ožujka 2022. godine na Cipru se održava prvi svjetski kup u gađanju letećih meta. Naše sportaše su na Cipru dočekali za Cipar jako niske temperature, jak vjetar i snijeg.

Usprkos vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima naši sportaši osigurali su dva nastupa u finalu  - Giovanni Cernogoraz i Anton Glasnović. Natjecanje je Giovanni završio osvojivši srebrnu medalju.

Bravo Giovanni!!!

U ekipnom dijelu natjecanja Hrvatska je zauzela 9. mjesto.

 


07.03.2022. Zagreb
Sastav reprezentacije za susret Slovenija - Hrvatska

Poštovane članice,

u prilogu se nalazi popis reprezentativaca koji će nastupiti na tradicionalnom međudržavnom susretu Slovenija - Hrvatska u gađanju zračnim oružjem 10m u Ljubljani 12. ožujka 2022. godine.

Okupljanje i polazak reprezentacije je 12.03.2022. u 6:30 na parkiralištu kod SD „Trnje“, Trg
kardinala Franje Šepera, Zagreb.

Stručna služba


04.03.2022. Zagreb
Petar Gorša brončani na Svjetskom kupu u Kairu

Novi format natjecanja u disciplinama malog kalibra, jak vjetar i niska temperatura nisu bili prepreka Petru Gorši za osvajanje još jedne medalje na prvom Svjetskom kupu ove sezone.

Sa 586 krugova Petar je postavio novi državni rekord i plasirao se u finale.

Očekujemo još nastup žena u trostavu, ekipne nastupe za te mixeve na malom kalibru.

Bravo Petre!!!


02.03.2022. Zagreb
Prva medalja na Svjetskom kupu u Kairu

Na Svjetskom kupu u Kairu jučer su krenuli prvi mečevi i podjeljene su prve medalje. Petar Gorša plasirao se u finale discipline zračna puška te zauzeo 5. mjesto.

Danas su u gađanju zračnom puškom na rasporedu discipline tim i mix tim. U mix timu Valentina Gustin i Petar Gorša osvojili su treće mjesto.

U ranim poslijepodnevnim satima našu reprezentaciju očekuje još jedno finale - muški tim u sastavu Petar Gorša, Miran Maričić i Borna Petanjek kreću u borbu za medalje.

Istovremeno ženski tim u sastavu Valentina Gustin,Tanja Borović i Estera Herceg nastupaju u kvalifikacijama.

Čestitamo Valentini i Petru!


02.03.2022. Zagreb
Ekipno zlato na Svjetskom kupu u Kairu

U drugom današnjem finalu muška ekipa u gađanju zračnom puškom 10m osvojila je zlatnu medalju. Petar Gorša, Miran Maričić i Borna Petanjek postali su recept za medalju!

Čestitamo dečkima na osvojenoj medalji!!

 


28.02.2022. Zagreb
Sastav reprezentacije za Prvenstvo Europe 10m Hamar, NOR

Poštovane članice,

u prilogu se nalazi popis reprezentativaca koji će nastupiti na Prvenstvu Europe u gađanju zračnim oružjem 10m u norveškom Hamaru od 18. - 28. ožujka 2022.

Stručna služba


25.01.2022. Zagreb
ISSF Grand Prix Osijek 2022

Od 18. do 22. siječnja 2022. godine u Osijeku je održan drugi ovogodišnji ISSF Grand Prix. Hrvatska je nastupila u punom sastavu.

U disciplini muškarci zračna puška 10m, Miran Maričić ušao je u 8 najbojih te natjecanje završio na četrtom mjestu. U ekipnom djelu natjecanja muška ekipa u sastavu Miran Maričić, Petar Gorša i Borna Petanjek briljirala je i osvojili su zlatnu medalju.

Žene u disciplini puška ekipa je zauzela 4. mjesto, u sastavu Valentina Gustin, Tanja Borović i Estera Herceg.

Pištoljašice Zlatka Hlebec, Lana Skeledžija i Maja Kuzman osvojile su brončanu medalju.

Pištoljaši su u pojedinačnom plasmanu ostali bez finala, no u ekipnom nastupu su Uroš Kačavenda, Hrvoje Marčec i Leon Luka Ćelić zauzeli 4. mjesto. 

 

 


19.01.2022. Zagreb
ISSF Grand Prix Ruše 2022

Od 12. do 16. siječnja 2022. godine održano je prvo međunarodno natjecanje na kojem započinje primjena novog bodovanja i rangiranja najboljih strijelaca za Svjetsku rang listu, za plasman na President`s Cup, ali i bodovi za kvalifikacije na Olimpijske igre Paris 2024. Niže donosimo novi pravilnik.

Međunarodno natjecanje u Rušama tako je postalo ISSF Grand Prix i podjelom prvih bodova krenula je utrka za mjesto na rang listi i polako lov na plasman na OI. U novom modelu natjecanja nastupaju i ekipe, a natjecanje je samo za seniorske kategorije.

Hrvatski sportaši nastupili su u punom sastavu, a najbolji plasman ostvario je Miran Maričić osvajanjem prvog mjesta u disciplini zračna puška. U ekipnom dijelu natjecanja u disciplini zračna puška 10m ženska ekipa u sastavu Marta Zeljković, Valentina Gustin i Tanja Borović zauzele su 4. mjesto. Srebrnu medalju osvojila je muška ekipa u sastavu Miran Maričić, Petar Gorša i Andrija Mikuljan.

U Mix parovima Petar Gorša i Valentina Gustin osvojili su 4. mjesto.

U disciplini zračni pištolj žene ekipa u sastavu Zlatka Hlebec, Lana Skeledžija i Matea Omazić osvojila je brončanu medalju. Broncu je osvojila i muška ekipa na pištolju u sastavu Uroš Kačavenda, Hrvoje Marčec i Željko Posavec.

Bravo za naše sportaše i puno sreće na drugom GP-u kojem je domaćim Osijek!

Foto: ISSF


13.01.2022. Zagreb
Trzin Walther Cup I 25. Skirca Open

Prošlog vikenda u susjednoj Sloveniji su održani Trzin Walther Cup I 25. Skirca Open. Hrvatska reprezentacija nastupila je sa velikim brojem sportaša koji su odličnim nastupima osvojili veliki broj odličja.

Domagoj Hajduković i Josip Sikavica osvojili su i posebne nagrade glavnog sponzora Carl Walther GmbH LP 500 zračni pištolj i LG 400 zračnu pušku ostvarenim najboljim kvalifikacijskim rezultatima među juniorima.

Čestitamo svim osvajačima medalja!!

 

 

 


08.11.2021. Zagreb
Miran Maričić dva puta treći na President`s Cup-u

U Wroclawu se održava President`s Cup za discipline puške i pištolje.

Pozivnicu za ovo prestižno natjecanje dobili su samo najbolji strijelci svijeta - na svjetskoj rang listi prvih 12 iz svake discipline. Među najboljim strijelcima svijeta Hrvatska ima tri predstavnika: Snježanu Pejčić, Petra Goršu i Mirana Maričića.

Na ovom se natjecanju testira novi model natjecanja, u disciplini zračna puška prvo gađaju kvalifikacije, zatim prvih 8n ulazi u dvije polufinalne skupine i po dvoje boljih odlazi u finale. Kod malog kalibra kvalifikacije su podjeljene u dva dijela - prvo se gađa 3x20, pa prvih 12 ulazi u kvalifikacije dva i kojih prvih osam strijelaca ide u finale. Sudeći po rekacijama sportaša po društvenim mrežama nisu baš zadovoljni novim konceptom natjecanja.

Ipak bez obzira na nova pravila i opću konfuziju među natjecateljima, naši se sportaši jednostavno ne mogu smesti. Tako je Miran  ušao u finale gađanja zračnom puškom i zauzeo treće mjesto.

Snježana je turnir u gađanju malokalibarskom puškom završila na 10. mjestu.

Miran i Petar plasirali su se u finale gađanja malokalibarskom puškom. Petar je natjecanje završio na 5. mjestu dok je Miran zauzeo 3. mjesto.

U Mix parovima MIran i slovenka Živa Dvoršak završili su na 5. mjestu, Snježana i norvežanin Jon-Hermann Hegg na 8. mjestu i na 9. Petar i indijka Anjum Moudgil.

Čestitke Miranu na osvojenim medaljama!