Sve vijesti po datumu objave: Ime kategorije


23.09.2022. Zagreb
Sastav reprezentacije za Svjetsko prvenstvo 10m, 25m, 50m i 300m - Kairo 2022

 

Poštovane članice,

Temeljem odluke Izvršnog odbora HSSa na 26. elektronskoj sjednici održanoj od 02.08.2022. godine, potvrđen je sastav reprezentacije koja će nastupiti na Prvenstvu Svijeta zračnim i malokalibarskim oružjem u Kairu, Egipat od 12. do 25. listopada 2022. godine.

Stručna služba

 


13.09.2022. Zagreb
Sastav reprezentacije za Svjetsko prvenstvo LM - Osijek 2022

Poštovane članice,
Temeljem odluke Izvršnog odbora HSS-a na 26. elektronskoj sjednici održanoj od 2.8.2022. godine, potvrđen je sastav reprezentacije koja će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u disciplinama trap i skeet koje se održava od 19.09.-12.10.2022. godine u Osijeku.

Stručna služba


12.09.2022. Zagreb
Europsko prvenstvo 25, 50m u Wroclawu

5. rujna 2022. godine u Wroclawu je započelo Europsko prvenstvo u disciplinama na 25m i 50m za pušku i pištolj.

Natjecanje su otvorili juniori u disciplini trostav 3x20 i juniorke u gađanju sport pištoljem.

Najbolji rezultat i plasman ostvarila je Lana Špirelja koja je nakon prvog djela natjecanja držala uvjerljivo prvu poziciju sa 291 krugom, nakon brze paljbe i ukupno 568 krugova Lana se plasirala u finale i osvojila 8. mjesto.

Bravo Lana!

Ovaj vikend su u Wroclawu završila juniorka natjecanja, a sada nastupaju seniori!

Sretno!


31.08.2022. Osijek
Nova medalja naših letača
Trap tim nastavlja niz osvajanja medalja na velikim natjecanjima
 
Tim na trapu u sastavu Anton Glasnović, Josip Glasnović i Francesco Ravalico osvojili su srebrnu medalju na Prvenstvu Europe u Larnaci. Ulazak u finale i mogućnost za osvajanje zlata izborili su u zadnjoj seriji koju su odgađali gotovo savršeno. Prije te serije bili su na granici raspucavanja za treće i četvrto mjesto, ali njihova zadnja serija je bila dovoljan pritisak za ekipu Velike Britanije i Njemačke, koji su posustali u završnici te su priliku za osvajanje zlata i srebra prepustili hrvatima i talijanima.
U samom finalu talijani su bili nešto koncentriraniji te su osvojili dvoboj i zlatnu medalju, a naš tim je osvojio srebrnu medalju.
 
Dva dana ranije imali smo sjajne rezultate i u pojedinačnom natjecanju. Anton i Francesco imali su izjednačen rezultat, 119, te su njih dvojica uz još dva natjecatelja s istim brojem pogođenih meta raspucavali za jedno mjesto u polufinalu. Najbolji u raspucavanju je bio Anton koji je nastupio u polufinalu i osvojio 7. mjesto.
Nakon raspucavanja Francesco je zauzeo 10. mjesto.
 
Čestitke našim letačima.

20.08.2022. Zagreb
Sastav reprezentacije za Prvenstvo Europe 25, 50m Wroclaw, POL

Poštovane članice,

u prilogu se nalazi popis reprezentativaca koji će nastupiti na Prvenstvu Europe u gađanju malokalibarskim oružjem 25, 50m u poljskom Wroclawu od 5. - 18. rujna 2022.

Stručna služba


19.08.2022. Zagreb
Svjetsko prvenstvo u gađanju samostrelom

Hrvatska reprezentacija ostvarila je sjajne uspjehe na 21. svjetskom prvenstvu u Budimpešti (Mađarska). U ukupno 4 discipline na ovom svjetskom prvenstvu osvojeno je 15 pojedinačnih medalja te 4 ekipne.


Ukupno su dijeljena 44 kompleta medalja, Hrvatska je uzela čak 19 medalja, gotovo pola. Svjetski seniorski i juniorski prvaci su postali:

Andrej Krstinić (Muški) IR900 - zlatna

Valentina Mrnjavčić Pereglin (Žene) IR900 - zlatna Iva Popović-Gecan (Juniorke) IR900 - zlatna Martin Oborovečki (Muški) Match play - zlatna Mihaela Oborovečki (Žene) Match play - zlatna

Martin Oborovečki (M) IR900 - srebrna

Mihaela Oborovečki (Ž) IR900 - srebrna

Valentina Mrnjavčić Pereglin (Ž) Match play - srebrna Karla Bartolović (J) IR900 - srebrna Karla Bartolović (J) Match play - srebrna

Domagoj Pereglin (M) IR900 - brončana

Domagoj Pereglin (M) Match play - brončana Sanja Komar (Ž) IR900 - brončana Sanja Komar (Ž) Match play - brončana Iva Popović-Gecan (J) Match play - brončana

Žene, ekipno IR900 - zlatna (Valentina Pereglin, Sanja Komar i Mihaela Oborovečki)

Muški, ekipno IR900 - zlatna (Domagoj Pereglin, Andrej Krstinić i Martin Oborovečki)

Mješovite ekipe - Match play - zlatna (Domagoj Pereglin, Martin Oborovečki i Valentina Mrnjavčić Pereglin) Mješovite ekipe - Match play - brončana (Andrej Krstinić, Mihaela Oborovečki i Marijan Kajfeš).

 Čestitamo sportašima!!

Foto: Branko Pereglin


03.08.2022. Zagreb
Svjetski kup u samostrelu i 24. Bohemia Cup

Od 29. do 31. srpnja 2022. u Otrokovicama, Republika Češka, održan je Svjetski kup i 24. Bohemia Cup.

Hrvatska reprezentacija je nastupila u standardno sastavu te su u muškoj i ženskoj konkurenciji ekipno osvojena prva mjesta.

U pojedinačnom dijelu natjecanja za Svjetski kup kod žena je najbolja bila Valentina Pereglin, Karla Bartolović osvojila je srebro dok je Sanja Komar zauzela treće mjesto. Kod muškaraca sve tri medalje osvojili su naši predstavnici: Martin Oborovečki osvojio je zlato, Domagoj Pereglin srebro i Andrej Krstinić broncu.

Čestitamo na osvojenim medaljama!

Rezultati su na poveznici.


02.08.2022. Zagreb
Svjetski kup i 27. Croatia CUP u Velikom Trgovišću

U Velikom Trgovišću održan je Svjetski kup u gađanju samostrelom field i 27. Croatia Cup.

Hrvatska reprezentacija predstavila se odličnim nastupima i velikim brojem medalja.

U konkurenciji žena najbolja je bila Valentina Pereglin, srebrna Mihaela Oborovečki i brončana Karla Bartolović. U muškoj konkurenciji sva tri mjesta na postolju standardno su rezervirana za naše dečke: Domagoj Pereglin osvojio je zlato, Andrej Krstinić srebro i Martin Oborovečki broncu.

Čestitamo na osvojenim medaljama!

Rezultati su na poveznici.


01.08.2022. Zagreb
Sistem kvalifikacija za Europske igre

Sistem kvalifikacija za streljaštvo za 3. Europske igre 2023. godine.


04.07.2022. Zagreb
Odličan nastup naših sportaša na Mediteranskim igrama

Alžirski grad Oran domaćin je 19. Mediteranskih igara od 25.06. do 05.07.2022. godine. U sastavu hrvatske reprezentacije nastupilo je šest strijelaca: Valentina Gustin, Estera Herceg, Miran Maričić, Borna Petanjek, Anton i Josip Glasnović.

Naši strijelci pokazali su odličnu formu i osvojili dvije medalje. U gađanju zračnom puškom muški Miran Maričić i u gađanju letećih meta disciplina trap Anton Glasnović svojim bogatim kolekcijama medalja nadodali svaki po jednu srebrnu medalju. Borna Petanjek se u gađanju zračnom puškom plasirao u finale te je natjecanje završio na osmom mjestu. Miran je nastupio u mješovitim parovima zračna puška s Valentinom Gustin te su zauzeli odlično četvrto mjesto.

 

Ponosni smo na osvajače medalja i svima čestitamo na odličnim nastupima!